Time worker: How it's made

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik de Time worker gemaakt heb. Het kostuum heeft het model zelf samengesteld en gebruikt zij bij role playing en fairs. Ik had haar via via op internet gevonden en het leek me leuk hier iets mee te doen.

De belichting Jessica de Roo set up webp

Een goede basisfoto is het belangrijkste wat er is. Het bouwen van de juiste belichting was even zoeken, maar de volgende opstelling heb ik gebruikt:

1. Dit is een Elinchrom BRX250 met een Elinchrom Rotalux 35x90 strip softbox. Dit was de fill die ik gebruikte omdat de grid te weinig van het kostuum belichte. 2. Dit is een Elinchrom RX One met een Elinchrom 18 cm refelector met grid. Dit was de lamp waar mee ik begon. Hij is zo gericht dat je ook goed het kompas kunt zien. 3. Om de lantaarn het effect te geven alsof deze ook echt licht geeft, heb ik een YoungNuo YN-560II flitser gebruikt in slave mode met een Honel ¼' grid.

Nabewerking

Ik ben geen grote fan van al te veel Photoshoppen en nabewerking, met een foto als dit heb je het "gevaar" snel over de top te gaan en dat wilde ik juist niet. Ik wil altijd dat het nog een beetje een echte feel blijft houden.

Timeworker BTS1

Stap 1: De basis foto heb ik eerst gekopieerd en de meeste vlekjes en dergelijk weg gehaald.

Timeworker BTS2

Stap 2: Met Nik Color Efex pro heb ik Dynamic skin softening gebruikt om de huid te verzachten

Timeworker BTS3

Stap 3: Ik heb het fijne contrast verhoogd met een laag en extra verscherping toegevoegd met een High Pass filter

Timeworker BTS4

Stap 4: Voor een wat donkerdere look en om je ook meer naar het onderwerp te brengen heb ik een vignette gemaakt

Timeworker BTS5

Stap 5: Als laatste finish wilde ik dat het lampje en meer glowing/brandend effect had, Dit heb ik aangebracht met curves. 1 laag voor het licht en de andere voor de kleur.

Overig gebruikte gear en instellingen

Camera: Canon 5D Mark II Lens: Canon 24-70 2.8

Instelling: Iso: 100 Diafragma: f8 Sluitertijd: 1/125 Witbalans: Flash

Trigger: Elinchrom Skyport Lichtmeter: Gossen Digisky Achtergrond: Standaard witte rol achtergrondpapier 2.75 meter breed