Review: Sigma 120-300 2.8 Sport / by Ferry Knijn

Deze week een korte review van het Sigma 120-300mm 2.8 Sport objectief. Omdat dit objectief binnen de Sport serie van de Sigma Global Vision lijn valt betekend dat dit objectief zeer robuust gebouwd is. Hij is echt Build to last, met een aluminium behuizing en weather sealing. Tevens heeft dit objectief een vast minimale diafragma van f2.8. Dit betekend dat het een zeer lichtsterke zoom-tele objectief is. Dit merk je echter ook wel aan het gewicht, het objectief weegt 2950 gram. 

Autofocus en stabilisatie

De autofocus en stabilisatie werk werken zeer goed. Ik heb bij een dansvoorstelling (waar ik ivm privacy geen foto's kan gebruiken bij deze review)  gefotografeerd met dit objectief uit de hand, waarbij de stabilisatie erg van pas kwam, ook in combinatie met de Nikon D750 pakt hij snel en nauwkeurig de focus.

De instelbare voorkeuren voor de autofocus en stabilisatie werkte ook erg goed en makkelijk. De voorkeursinstellingen die je via het optionele USB-Dock kunt programmeren heb ik niet gebruikt. Wel kan ik mij voorstellen dit te gaan gebruiken als ik het objectief langer zou gebruiken met een instelling voor in het theater en voor natuurwerk. 

Het Zoombereik

Het zoombereik gaat over een brandpuntsafstand  120-300 mm.  Om eerlijk te zijn was de 120mm tijdens de dans voorstelling iets aan de lang kant. Mijn Sigma 70-200 2.8 heb ik net iets vaker gebruikt omdat deze in het theater waar de voorstelling was net iets handzamer was en mooier qua framing aan de uitgezoomde kant. Echter voor de meer close-up portretten was de 300 wel erg fijn om te hebben, dat gaf net dat beetje extra!

Tevens trad er ook over het hele zoombereik geen zichtbare vignetering op. 

Conclusie

Het Sigma 120-300 2.8 Sport objectief is echt een top objectief voor natuur-, theater-, en sportfotografie. Hij is snel, lichtsterk, scherp en robuust. Een nadeel is het gewicht maar op dat na kan ik eigenlijk geen nadelen vinden met dit objectief. Dus als het met je 70-200 vaak net te kort komt en een 150-600 ook teveel van het goede, of niet licht sterk genoeg is, is dit echt een aanrader.