Fotoshoot met Nadine Stephan

Afgelopen week heb ik een portret en fashion fotoshoot gedaan met Nadine Stepan. Vele van jullie zullen Nadine Stephan vooral kennen als de drijvende creatieve kracht en styliste/model van de workshops van Frank Doorhof, maar daarnaast werkt ze ook regelmatig met andere fotografen. Tevens is zij ook sinds kort officieel van collega fotograaf Johnny ten Haven. 

The Face Behind

De eerste foto die we gemaakt hebben is voor een serie waar ik momenteel mee bezig die de werkt titel heeft "the face behind". Veel modellen, artiesten, fotografen, etc kennen we alleen van hun werk en de vele maskers die we dan dragen. In deze serie wil ik de mensen achter het publieke masker vast leggen, dus geen gekke pakjes, zware make-up of retouch, props, camera's, etc. Een simpel mooi portret met één lamp en een paar attributen op tafel die vertellen wie ze verder zijn.

Fashionshoot en Rembrandtportret

Vervolgens heb ik Nadine in twee van haar creaties gefotografeerd in twee verschillende stijlen. De eerste meer in een fashionfotografie stijl met licht achtergrond en twee lampen (150 softbox en strip met grid). Vervolgens en een meer schilderachtig Rembrandteske stijl met een Elinchrom Rx One en de Deep octa. En ondanks het de zelfde persoon is in zelfde outfit hebben ze alletwee een totaal andere feel. 

Vervolg

Het was erg leuk om eens met Nadine Stephan samen te werken. Zelfs zo leuk dat we plannen aan het maken zijn voor een aantal vervolg fotoshoots en misschien ook wel bij workshops!