Een verrassende portretlens

Vandaag heb ik aan het einde van de workshop "Fotograferen als Rembrandt" die ik bij Sigma Benelux gegeven heb de Sigma 105mm 2.8 Macro geprobeerd. Deze stond al op mijn lijstje voor mijn natuur en product werk, maar ik dacht laat ik hem ook eens testen als portret lens. En ik moet zeggen ben zeer blij verrast met de Sigma 105mm 2.8 Macro als lens voor portretfotografie!

Persoonlijk zit ik te wachten op de Sigma 85mm art lens. Maar deze zal nog wel even duren :(. Dus nu is de Sigma 105mm 2.8 Macro erg op mijn lijst gestegen. Met de Sigma 24-105 f4 Art werkte ik al voor, met name de 105mm afstand is deze prachtig voor portretten, maar de Sigma 105mm 2.8 Macro gaf het toch een extra dimensie naar mijn idee. Vooral het macro gedeelte op bijvoorbeeld alleen een oog geeft een heel mooi effect, Dus deze lens wil ik nu echt ook voor mijn portretfotografie gaan gebruiken. 

Hier onder staan een paar voorbeeld foto's waarbij cursist Hans Tromp even als model fungeerde! Alle foto's zijn gemaakt met de Nikon D750 op 1/1260 f5,6 ISO 100 en de Sigma 105mm 2.8 Macro

Als je meer wil leren over portretfotografie , de eerst volgende portretfotografie workshop is op 13 februari