Een portret met 3 lampen maken

Tijdens de workshop van 24 april heb ik in Studio 34x een portret op gebouwd met een opstelling met 3 lampen. In de blog van vandaag ga ik uitleggen hoe en vooral waarom ik welke lampen hoe gebruikt hebt. 

Ik begin altijd met een foto waarbij ik kijk hoeveel de invloed is van het natuurlijke licht. Daarom begon ik op Iso 100, 1/125 op f8

Je kan zien dat de achtergrond erg donker is en het model ook. Alleen de lichte dingen kan je zien. 

Vervolgens heb ik als eerste het hoofdlicht neergezet. Hiervoor heb k voor een Beauty Dish met een grid gekozen. Om het hoofdlicht vooral gecontroleerd het gezicht van het model te richten. 

Vervolgens heb ik een 150 cm softbox gebruikt om de rest van het model iets op te lichten. Deze was 2 stops onder het hoofdlicht gemeten.

Nu vond ik de achtergrond nog steeds te donker dus heb ik een extra lamp met een reflector en grid op de achtergrond gericht. 

Vervolgens zijn we met de echte portretfoto aan de gang gegaan. Hiervoor zijn een paar kleine aanpassingen gedaan. Onder andere is het model op de leuning gaan zitten, Daarom hebben we het hoofdlicht (de Beauty Dish) ook een zelfde stuk omhoog gezet. De rest is het zelfde gebleven.

Tevens ben ik van lens gewisseld. Ik heb de Sigma 24-105 art gewisseld voor de Sigma 50mm art met een 3 stops ND filter. Hierdoor kon ik op f2.8 fotograferen om een kleinere scherpte diepte te creëren. 

Nikon D750 met Sigma 50mm 1,4 Art lens en 3 stops ND filter