What's in my bag: ThinkTank Retrospective 7 voor reportage en portretfotografie

Ik zat al een tijdje te denken om een what's in my bag of my gear post te gaan maken! Maar omdat ik meerdere tassen voor meerdere doeleindes heb, heb ik besloten een serie te gaan maken. Deze week de eerste tas, de ThinkTank Retrospective 7 schoudertas. 

Deze tas gebruik ik vooral voor locatie fotografie met reportagefotografie. Dit is ook één van mijn oudste tassen en gebruik hem nog steeds met veel plezier, met name in combinatie met de FUJIFILM camera X-series camera's.

Om het qua gewicht zo licht mogelijk te houden neem ik er in mee wat ik mee moet nemen en daar doe ik het dan ook mee. In het voorvak zitten meestal wat accessoires als 1 tot 4 extra batterijen voor de camera, een macro tussenring en wat er ook extra mogelijk mocht zijn. 

Standaard zit er altijd een FUJIFILM X100F in. De X100F is echt voor mij één van de meest fijne camera's voor reportage fotografie. 

Verder zit er een X-serie camera in, in dit geval mijn FUJIFILM X-H1 met diverse objectieven. De Objectieven willen wel eens wisselen, maar over het algemeen zit er in de FUJINON XF16-55mm 2.8 R LM WR, wat een echt werkpaard objectief is. Daarnaast een aantal lichtsterke primes, met name de XF16mm 1.4 R WR en  XF65mm 1.2 R APD. 

Met deze combinatie kan ik 95% van mijn reportagefotografie en portretfotografie op locatie doen. Een enkele keer wil ik wel eens een 50-140 2.8, met name bij concerten of dansvoorstellingen. Maar omdat ik deze niet vaak meer dan 5 keer per jaar nodig heb leen of huur ik deze als het nodig. Misschien dat ik hem in de toekomst wel nog eens aanschaf, maar voorlopig nog niet.