Eerste portretfotografie sessie van het jaar: Latex jurk in klassieke hollywood stijl

Zo, 2020 is begonnen! Hopelijk weer een jaar vol mooie portretfotografie opdrachten. De eerst sessie van dit jaar was gelijk een bijzondere. De laatste tijd ben ik bezig met een iets meer klassieke hollywood achtige look, maar wel met de klassieke zachte belichting die mijn klanten gewend zijn van mij. De eerste portretfotografie shoot was met Marjolein die een hele mooi klassieke rode latex jurk had, en deze shoot laat wel zien dat latexfashion niet alleen iets voor underground hoeft te zijn maar ook heel stijlvol, en dat is iets wat ik meer wil gaan doen in mijn persoonlijke werk. Het combineren van Fetisch achtihge dingen maar dan wel op een hele stijlvolle manier. Laten we gaan zien wat het dit jaar gaat worden. Uiteraard blijf ik voor klanten ook gewoon mijn zakelijke en redactionele portretten maken en reportage fotografie.

20-01-04_Marjolein Latex Yggy__DSF0076_Selects_PSD_Selects_Web.jpg

De full body portretfoto is gemaakt met twee lampen, links een Profoto D2 met Elinchrom Deep Octa 100cm met Hooded diffusor en rechts een Profoto D2 met een 1x4’ strip softbox met grid. De Fujifim GFX camera met de GF110

20-01-04_Marjolein Latex Yggy__DSF0197_Selects_PSD_Selects_Web.jpg

Deze Hollywood portretfoto is gemaakt met een combinatie van flitslicht en continulicht. Als hoofdlicht heb ik de Profoto D2 met Elinchrom Deep Octa 100cm gebruikt en het accent licht komt van de LedGo D300c, welke ook gelijk als rekwisiet in foto fungeert.

Fotoshoot "Gefileerd"

Een paar weken geleden mocht ik voor het nieuwe EO TV programma met Jennifer Hofman, Gefileerd de nieuwe promotie foto’s maken. Dit hebben we op locatie gedaan bij de Floating Farm in de Rotterdamse havens. Uiteraard was het weer lekker Hollands, maar dat heeft ons niet tegen gehouden bij de portretfotografie.

Gear:
Camera: Fujifilm GFX met 110 en 45 mm
Video: Fujifilm X-H1 met 16mm 1.4
Licht: Profoto B10

Klant: Evangelische Omroep
Producent: Warner Bros Nederland

Fotoshoot in Wenen

Twee weken geleden ben ik voor een fashion fotoshoot naar Wenen geweest. Samen met latex fahion model Dutchdame hebben we aan een kalender gewerkt. De kleding werdt verzorgt door Odd Territory en het licht kwam van Profoto, we mochten de B10 lenen.

Uiteraard heb ik ook weer een vlog gemaakt, hier zijn de eerste twee video’s


Workshop dansfotografie met de Profoto B10

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop dansfotografie gegeven in de Amsterdamse Waterleidingduinen voor de Fotolumni. Dit was gelijk de eerste echte praktijktest voor de Profoto B10 en zijn HSS functionaliteiten.

Hier zijn de eerste twee foto’s. De eerste is een foto zonder flits. Ik heb trouwens de Fujifilm X-H1 met de 16mm 1.4 gebruikt. Bij deze foto’s op f1.4 iso 100 1/8000. Deze foto was puur als test voor het omgevingslicht. De tweede is de test foto voor de flits, gemaakt op TTL met Hi-s aan en geen compensatie en was gelijk goed!


Vervolgens besloten om toch iets meer licht in de foto te gebruiken en heb ik het diafragma iets meer opengedraaid naar 1.4. Hier zijn de andere twee foto’s die ik gemaakt heb voordat de workshop cursisten aan de slag gingen
De modellen zijn verlicht met de Profoto B10 en de Profoto Umbrella Small S Translucent

Na de demo was het tijd voor de cursisten aan de slag te gaan.

Profoto B10

Gisteren is de Profoto B10 geïntroduceerd. De Profoto B10 is een 250watt/sec monolight flitser op accu en Led lamp. Hiermee is het een kleine krachtpatser ideaal voor mensen die veel potretfotografie en video doen, zoals ik bijvoorbeeld.

De Profoto B10 heeft een 10 stops regelbereik, en een ledlamp met een max vermogen van 2500 lumen en is qua kleurtemperatuur instelbaar van 300 - 6500 kelvin. Tevens heeft de Profoto B10 bluetooth ingebouwd waarmee je hem kan koppelen aan je smartphone en de lamp kan aansturen via je telefoon en ook als externe flitser voor je smartphone fotografie kan gebruiken.

De Profoto geeft 400 flitsen op een volle accu of 75 minuten filmen en het opladen van een accu duurt ongeveer 90 minuten. Maar je kan je Profoto B10 ook gewoon aansluiten op het netstroom.

Tevens is de Profoto B10 compatible met alle Profoto OCF en RFI lichtvormers, en heeft de houder ook een schacht voor gebruik van de Profoto Paraplus’ waar ik dol op ben!

Ook werkt hij compleet samen met alle andere Profoto flitsers. Je kan de Profoto B10 ook aansturen met de AIR TTL trigger en dus TTL aansturen of HSS synchroniseren toto een 1/8000e.



Fast Review: Profoto Air Remote TTL-F

As promised here is my review of the Profoto Air Remote TTL-F

Ease of use

The Profoto Air Remote TTL-F is the way to go is you want to have professional studio light and full TTL functionality and HSS. Slip it on your FujiFilm camera and it works.

But for you use it don't forget to update the firmware of your camera and strobes. If you don't do this you can het some bugs with the HSS function and TTL. 

But with the Profoto Air Remote TTL-F you can control the lights in manual or full TTL mode. With one light you need to use your camera's flash compensation, with multiple the groups on the remote. 

 

Compatible Camera's and Strobes

At this moment the Profoto Air Remote TTL-F works with the FujiFilm X-T2, X-Pro2, X100f and GFX-50s camera. More will be possible after firmware updates

From the profoto site you have full TTL and HSS functionality with the Profoto, A1 (when used off-camera), B1, B1X, B2, D2 and Pro10. 

The Con's

Off-course there are also some downsides. One is the battery life, this is approx. 30 hours on 2 AAA-batterys. The Profoto Air Remote can do much longer on a pair of AAA battery's, but also has a lot less of calculation to do.... 

The other con is that in comparison the de Profoto Air Remote you only have acces to groups A, B and C and not D, E and F. Which won't be a problem if you are like me and hardly ever use more then two or three lights. 

Questions

If you have any questions please let me know in a comment below!

 

Steampunk fotoshoot in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Twee weken geleden heb ik een onwijs gave portret fotoshoot gedaan met steampunkers Spike McDark en Minerva McDark. Het was een mooie kans om de Profoto Air remote TTL te testen voor FujiFilm en de FujiFilm GFX met de 45mm in vergelijking tot de FujiFilm X100f. 

Hier onder eerste even de Behind the scenes van de fotoshoot. 

De Profoto B2 met OCF 2" octa softbox was voor het licht ruim voldoende om mee te werken. Met name het TTL en High Speed Sync werkt erg fijn. Vooral om met grotere diafragma opening te kunnen werken met de FujiFilm GFX camera. Met de X100f is voor het TTL gedeelte erg handig, het HSS gedeelte kan je vervangen door de centraal sluiter.

Hier onder even enkele van de resultaten en ik ga niet verklappen wat met welke camera gemaakt is!