Fujifilm Uitgelicht met Bob Luijks over Vogelfotografie

Afgelopen zomer ben ik in opdracht van Fujifilm Nederland op pad geweest met Bob Luijks om de documentaire serie Uitgelicht te maken. In deze serie volg ik diverse Fujifilm Fotografen in hun passie over fotografie. Zelf ben ik meer Filmmaker gewonder, maar toch heel fijn de liefde oor fotografie te kunnen combineren door er hierover te praten met vakbroeders

En hier is de Makin off video











Ode aan 11 jaar Fujifilm X100 series

Voor mij was het in 2013 dat ik mijn eerste FUJIFILM X100 camera kocht. Jarenlang was ik al verliefd op het retro design en ik kon er een enorm goede deel bij winkel krijgen. Nu 11 jaar later heb ik deze camera nog steeds en de FUJIFILM X100F is altijd wel een camera die mee gaat op zowel professionele opdrachten als prive, mede door zijn compactheid en lichte gewicht is het ook een ideale camera voor reisfotografie en allerdaagse fotografie met een kwaliteit die veel hoger licht dan je telefoon. Het is gewoon echt een professionele camera voor iedereen.

In de video van deze week geef ik mijn ode aan de FUJIFILM X100 series en vijf redenen waarom iedereen eigenijk een FUJIFILM X100 series camera zou moeten hebben!

Canon Cine Camera vs Fotocamera voor video

Het zal niemand niet opgevallen zijn dat naast fotografie momenteel mijn meeste werk uit het maken van documentaires en video producties bestaat. Hier kan je natuurlijk heel goed een fotocamera voor gebruiken waar je ook goed mee kan filmen zoals de Fujifilm X-T4 of Canon R5. Echter merk ik toch dat deze hun beperkingen hebben. Dus mochten we van Canon een aantal Cine-camera’s lenen om te testen. Dit waren de Canon C500MKIII en de C300mkII. In een nieuwe serie vlogs ga ik je de verschillen en voordelen van het gebruiken van cine camera’s voor filmen uitleggen en je mee nemen op onze vergelijkings- en ontdekkingsreis!

Deel 1: Introductie en monteren

In dit eerste deel gaan we de Canon C500MkII en C300Mkii ophalen bij Canon Nederland en vervolgens kijken hoe moeilijk het is om ze in elkaar te zetten.

Deel 2: Menu’s en instellingen

In dit tweede deel gaan we een aantal functies door nemen en de eerste menu functies om aan de slag te kunnen. Hoe je alles instelt en aansluit en paar belangrijke functies. We gaan het ook onder andere hebben over colour spaces als Log en ACES, ND filters en meer

Deel 3: Canon cinecamera’s in de praktijk

In het derde neem we de Canon cine camera’s mee uit de studio en in de praktijk. We nemen ze mee naar Rob Clarijs om in zijn nieuwe koffie branderij een korte docu op te nemen en mooie slomo beelden!

Deel 4: Conclusies

In dit laatste deel gaan we in de studio de laatste tests doen, waarin we onder andere het gaan kijken naar de verschillen in kleur en sensor formaten.