What's in my bag: Thinktank Airport security v3.0

Het is weer even gelden dat ik voor het laatste een blog geplaatst heb, momenteel ben ik vooral bezig met het maken van video's voor op mijn youtube kanaal en vergeet ze helaas vaak ook op mijn website te plaatsen, maar ga het vanaf nu beter proberen bij te houden! Deze week heb ik een video waarin ik laat zien welke camera's en objectieven en gear ik meenemen naar grote portretfotografie opdrachten in mijn ThinkTank Airport Security v3.0!

Mijn Fujifilm kits

In de ThinkTank Airport Security v3.0 past mijn hele huidige Fujifilm systeem en nog meer, ik heb hem een beetje op de groei gekocht. Maar wat gaat er dan allemaal standaard mee:

 • GFX50s
 • X-H1
 • X100f of X-Pro1
 • GF45mm 
 • GF63mm
 • GF110mm
 • XF16mm
 • XF10-24
 • XF16-55
 • XF56 1.2 APD
 • Licht Meter
 • Grijskaart
 • Kabels en laders
 • Batterijen
 • Profoto Triggers

Extra kan er nog bij:

 • XF50-140
 • XH23mm 1.4
 • Speedlight

Portret in klassieke Hollywoodstyle met LEDGO continu licht

Lang was ik anti continu licht voor fotografie. Ik vond het maar niks, vaak erg vel en hard en de goede sets zijn erg duur..... Dacht ik! tot ik onlangs via Tom Museeuw te horen kreeg over de LedGo panelen en dat hij er erg enthousiast over was. Dus contact opgenomen met de importeur om deze te testen en ik moet zetten dat ik erg verrast ben door de multi-inzetbaarheid van een setjes led-panelen als continu licht bij portretfotografie en productfotografie. 

Tijdens de portretfotografie sessie met Adrian du Coin heb ik de onderstaande lesvideo gemaakt over hoe je een portretfoto kan maken met een klassieke hollywood achtige stijl. Dus net als de oude acteurs portretfoto's van de jaren 30 filmsterren.  Voor deze foto heb ik de LedGo LG-E268 Bi-color led panelen gebruikt. Deze set is zeer betaalbaar met een verkoopprijs van €549,-. Kijk hier voor de Unboxing video

De portretfoto heb ik gemaakt met de Fujifilm GFX middenformaat camera met het GF110mm objectief. Deze heb ik op F2 gezet om zoveel mogelijk licht in de camera te krijgen, maar ook voor een kleine scherpte diepte te creëren, wat goed bij een klassieke portretfoto past. 

What's in my bag: ThinkTank Retrospective 7 voor reportage en portretfotografie

Ik zat al een tijdje te denken om een what's in my bag of my gear post te gaan maken! Maar omdat ik meerdere tassen voor meerdere doeleindes heb, heb ik besloten een serie te gaan maken. Deze week de eerste tas, de ThinkTank Retrospective 7 schoudertas. 

Deze tas gebruik ik vooral voor locatie fotografie met reportagefotografie. Dit is ook één van mijn oudste tassen en gebruik hem nog steeds met veel plezier, met name in combinatie met de FUJIFILM camera X-series camera's.

Om het qua gewicht zo licht mogelijk te houden neem ik er in mee wat ik mee moet nemen en daar doe ik het dan ook mee. In het voorvak zitten meestal wat accessoires als 1 tot 4 extra batterijen voor de camera, een macro tussenring en wat er ook extra mogelijk mocht zijn. 

Standaard zit er altijd een FUJIFILM X100F in. De X100F is echt voor mij één van de meest fijne camera's voor reportage fotografie. 

Verder zit er een X-serie camera in, in dit geval mijn FUJIFILM X-H1 met diverse objectieven. De Objectieven willen wel eens wisselen, maar over het algemeen zit er in de FUJINON XF16-55mm 2.8 R LM WR, wat een echt werkpaard objectief is. Daarnaast een aantal lichtsterke primes, met name de XF16mm 1.4 R WR en  XF65mm 1.2 R APD. 

Met deze combinatie kan ik 95% van mijn reportagefotografie en portretfotografie op locatie doen. Een enkele keer wil ik wel eens een 50-140 2.8, met name bij concerten of dansvoorstellingen. Maar omdat ik deze niet vaak meer dan 5 keer per jaar nodig heb leen of huur ik deze als het nodig. Misschien dat ik hem in de toekomst wel nog eens aanschaf, maar voorlopig nog niet. 

Portretten met natuurlijk licht

Zo deze week ook weer nieuwe video gepost. Momenteel ben ik bezig met een hele serie portretten met natuurlijk en continu licht. Deze week laat ik zien hoe je met raamlicht en een reflectiescherm al verschillende looks kunt creëren. De laastste rijd begin ik steeds meer portretfoto's te maken met natuurlijk licht. Met een paar kleine aanpassingen heb ik mijn studio bruikbaarder gemaakt voor portretfotografie gemaakt. het is echt een wonder wat een paar platen piepschuim en wat vitrage kunnen doen! 

Hier onder heb ik ook de foto's even los dat je ze goed kunt bekijken: De portretfoto's zijn gemaakt met de FUJIFILM GFX50's en de GF110mm en qua nabewerking zijn ze in Lightroom op Classic Chrome gezet en wat contrast toegevoegd. De Zwart/Wit portretfoto is via het Acros profiel gedaan. 

De EVF vind ik steeds fijner vinden voor het maken van portretfoto's met natuurlijk licht. Je kan goed voorspellen wat de foto wordt.

Tevens heb ik ook een nieuwe workshop online gezet! Namelijk het maken van karakter portretten. Je kan je door HIER te klikken aanmelden voor deze workshop!

Fast Review: Profoto Air Remote TTL-F

As promised here is my review of the Profoto Air Remote TTL-F

Ease of use

The Profoto Air Remote TTL-F is the way to go is you want to have professional studio light and full TTL functionality and HSS. Slip it on your FujiFilm camera and it works.

But for you use it don't forget to update the firmware of your camera and strobes. If you don't do this you can het some bugs with the HSS function and TTL. 

But with the Profoto Air Remote TTL-F you can control the lights in manual or full TTL mode. With one light you need to use your camera's flash compensation, with multiple the groups on the remote. 

 

Compatible Camera's and Strobes

At this moment the Profoto Air Remote TTL-F works with the FujiFilm X-T2, X-Pro2, X100f and GFX-50s camera. More will be possible after firmware updates

From the profoto site you have full TTL and HSS functionality with the Profoto, A1 (when used off-camera), B1, B1X, B2, D2 and Pro10. 

The Con's

Off-course there are also some downsides. One is the battery life, this is approx. 30 hours on 2 AAA-batterys. The Profoto Air Remote can do much longer on a pair of AAA battery's, but also has a lot less of calculation to do.... 

The other con is that in comparison the de Profoto Air Remote you only have acces to groups A, B and C and not D, E and F. Which won't be a problem if you are like me and hardly ever use more then two or three lights. 

Questions

If you have any questions please let me know in a comment below!

 

Steampunk fotoshoot in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Twee weken geleden heb ik een onwijs gave portret fotoshoot gedaan met steampunkers Spike McDark en Minerva McDark. Het was een mooie kans om de Profoto Air remote TTL te testen voor FujiFilm en de FujiFilm GFX met de 45mm in vergelijking tot de FujiFilm X100f. 

Hier onder eerste even de Behind the scenes van de fotoshoot. 

De Profoto B2 met OCF 2" octa softbox was voor het licht ruim voldoende om mee te werken. Met name het TTL en High Speed Sync werkt erg fijn. Vooral om met grotere diafragma opening te kunnen werken met de FujiFilm GFX camera. Met de X100f is voor het TTL gedeelte erg handig, het HSS gedeelte kan je vervangen door de centraal sluiter.

Hier onder even enkele van de resultaten en ik ga niet verklappen wat met welke camera gemaakt is!

Profoto AIR-TTL for FujiFilm

Today I got the message that the Profoto AIR-TTL remote for FujiFilm will be availeble. I have had the honor to test the trigger last weekes and must Say I love it! It gives met full TTL and HSS functionality with my FujiFilm camera's and Profoto Flash units.

Here is a short videos from the first photoshoot I did with the Profoto AIR-TTL-F trigger at the Vans store in the Amsterdam Kalverstraat. All photos are shot with the B2 unit and the OCF 2" octa or the Deep Umbrella White L on HSS and TTL.

I really love the capability to shoot faster then sync speed (1/125) with the GFX camera. I all ready did a few different assignments fully on TTL and it works fine! In the upcoming week I will make a full review of the unit and small tutorial video. So see you soon!

Vloggen met je iPhone

Hoi allemaal,

Het is misschien jullie al opgevallen, maar momenteel blog ik wat minder en post ik vooral video's / vlogs op youtube. Dus als je echt op de hoogte wil blijven van mijn avonturen in fotografieland, volg mij op youtube! Je kan hier wekelijks 1 a 2 video's vinden met dingen die ik mee maak, beurzen, demo's, workshop, behind the scenes van fotoshoot etc. en regelmatig geef ik korte les video's en tips!

Deze week heb ik het eerste deel gepost van de tweedelige tips serie: vloggen met je iPhone, in deze video geef ik je Ferry's Five fast tips voor vloggen met je iPhone. De serie vloggen met je iPhone is bedoelt voor iedereen die wil gaan vloggen en denkt dat je hier allemaal dure spullen en ingewikkelde software nodig hebt, terwijl je de basis al in je broekzoek hebt zitten, namelijk je iPhone/Smartphone. Bekijk nu de video hier:

In deze video kan je onder andere leren hoe je het geluid kan verbeteren met je oordopjes, hoe je de telefoon vast houd en het voordeel van een selfistick, het gebruik van licht en editten op je telefoon met gratis software!

Obscura Photo Journal Challenge

Hi allemaal,

Een paar weken geleden kwam ik het book "Use this if you want to take great photographs's" van Scott Caroll tegen in een boekenwinkel in Den Haag. Ze hadden nog twee exemplaren, waarvan ik dacht, dat is leuk één voor mij en één voor Michel Maat en dan kunnen we samen met elkaar een challenge aan gaan, puur voor de fun.  Maar even later dachten we, misschien is het nog leuker om jullie hierbij te betrekken, dus vandaar de onder staande aankondiging!

Als je mee wilt doen kan je vanaf nu inschrijven via de onderstaande link:

https://www.cafeobscura.nl/course/obscura-photo-journal-challenge-2017-2018-2/

De Obscura Photo Journal Challenge

Wat houd de Obscura Photo Journal Challenge nou precies in? Je kan je vanaf nu aanmelden via de bovenstaande link. Als er minimaal 20 mensen interesse hebben om mee te doen gaan we van start. Je kan dan voor €20,- het boek "Use this if you want to take great photographs's" van Scott Caroll bij ons bestellen, je krijgt deze dan voor 21 september bij je thuis gestuurd. Iedere week voeren we 2 opdrachten uit het boek uit. Michel en ik maken er een vlog van zodat jullie kunnen zien hoe wij het aanpakken, deze krijg je als deelnemers als eerste te zien. Voor de deelnemers hebben we een exclusief gedeelte op de website waar je je foto kan posten en elkaar feedback kunt geven. 

Daarnaast gaan we ook een #hastag maken waarbij mensen het via de andere Social Media kanalen ook kunnen volgen.

Dus mocht je het leuk lijken hier aan mee te gaan doen meld je dan snel aan! Via bovenstaande link op klik HIER

Overstap naar Profoto

Hi allemaal, 

Zoals jullie in de onderstaande video donderdag hebben kunnen zien ben ik overgestapt met qua flitsers naar Profoto. De weken dat ik aankondigde dat ik ging wisselen en mijn Elinchrom en Broncolor spullen te koop plaatste, hebben wat stof doen opwaaien en ik heb vele vragen waarom ik over ging, naar welk merk, of ik misschien ging stoppen etc... Maar in de onderstaande video leg ik al veel uit....

En hier dan ook gelijk video nummer twee met het tweede gedeelte van mijn nieuwe set:

Mijn flitskit:

Dus even samenvattend mijn nieuwe flitsset bestaat nu uit:

 • Profoto D2 500/500 Air-TTL
 • Profoto B2 Location Kit
 • Profoto Softlight reflector kit
 • 2x Profoto 1x4 strip's met grid
 • Profoto OCF 2' Softbox
 • Profoto OCF Grid kit
 • Profoto OCF Gel kit
 • Profoto Umbrelle L wit met Diffusor
 • Profoto Air Remote trigger

Dit is een flinke versimpeling van mijn flitsset. Maar bevat alles wat ik nodig heb. Ik heb bijna elke modifier van Elinchrom gehad, en heb alleen de 100 cm Deep octa nu gehouden. Dit is altijd al mijn favoriete softbox geweest en met een Profoto naar Elinchrom speedring past hij ook op de Profoto lampen

Maar hoe ben ik nu bij mijn keuze qua merk gekomen?

Zoals jullie misschien weten ben ik onlangs FujiFilm ambassadeur en X-Photographer geworden. Ik heb nu een complete set FujiFilm systeem camera's en geen dSLR camera's meer. Omdat ik toch aan het switchen was ben ik ook op zoek gegaan naar welk flitsmerk de beste en meeste functionaliteiten gaan bieden in combinatie met de FujiFilm camera's. Na met verschillende fabrikanten gesproken en vergeleken te hebben kwam Profoto het beste uit de bus. 

Dit wil NIET zeggen dat ik Elinchrom of Broncolor mindere of slechte merken vindt. Ik draag beide merken nog steeds een warm hart toen. Elinchrom blijft voor de consumenten markt de beste prijs kwaliteit houden, en Broncolor blijft naast Profoto één van de twee merken voor topfotografen die qua flitsduur en consistentie van licht on match zijn met Profoto maar beide hebben wel een iets andere look door de flitsbuis constructie. En ben ook zeer tevreden gebruiken van Broncolor geweest.

Maar waarom ga je dan over????

Dit heb ik gedaan omdat het aanbod qua functionaliteiten bij Profoto in combinatie met FujiFilm meer komt. Er komt een trigger aan die HS en TTL gaat bieden met alle lampen in de range. Profoto is net een stukje sneller qua bevriezing. De Profoto flitsers (en met name de D2's) zijn zeer snel met herladen. De bouwconstructie van de flitsbuis is wat robuuster dan bij Broncolor. Je kan eigenlijk niet per ongeluk de flitsbuis kapot tikken.

Flitsen op locatie

Ik werk veel op locatie voor portretten en moet dan vaak heel snel werken. Het is zeer gebruikelijk dat er 15 minuten zit tussen het moment dat ik uit en weer in de auto stap. De B2 bied hier een zeer goede oplossing voor.

De Elinchrom Quadra RX en Siros 400L heb ik veel gebruikt. De Elinchrom Quadra was licht qua gewicht en als we run-and-gun shoots door bijvoorbeeld Amsterdam deden, was deze makkelijk te handelen doordat de main unit in een rugtas kon en je alleen een flitskopje en softbox op een statief had die mijn assistent makkelijk kon dragen. Echter was de flitsbuis wel beschadigingsgevoelig en kon je de twee koppen niet onafhankelijk a-symetrisch instellen B was altijd 2/3e van kop A. 

De Broncolor Siros 400L is een top unit! Maar je hebt wel de hele unit op je statief wat hem topzwaar maakte en toch iets minder makkelijk handelbaar. Ook werkte met de 400L het HS niet zo goed als ik zou willen.

De B2 bied mij de mobiliteit en handelbaarheid zoals de Quadra maar dan wel robuuster, en met twee totaal onafhankelijke flitskoppen. 


Keuze qua lampen en lichtvervormers

Op het moment dat ik mijn lijst ging maken voor het weg doen van apparatuur heb ik heel simpel gekeken, wat heb ik de afgelopen jaar meer dan 5 keer gebruikt, alles wat minder gebruikt werdt ging de deur uit. Vervolgens bij het samenstellen van mijn nieuwe set heb ik gekeken naar wat heb ik echt nodig. Dit was voor mij;

 • 2 monolight studio lampen met snelheid voor dans. 
 • een unit op accu voor op locatie
 • een kleine softbox voor portretten
 • een kleine paraplu voor snel en simpel portretwerk op locatie
 • een grote paraplu voor groepen of vullicht
 • 1 a 2 strip softboxen met grids voor accentlichten en dans
 • een grid setje en gels voor achtergrond en fashion dingetjes 
 • een beauty dish met grid voor commercieel werk

Deze set vormt voor mij de basis en bevat alles wat ik nodig heb voor het werk dat ik wil maken, wat tevens vaak zelfs met maar één flitser gemaakt is. Verder zijn er nog veel meer lichtvervomers die allemaal heel erg vet en leuk zijn, maar met deze set heb ik alles wat ik nodig heb en tevens kan ik altijd extra lichtvervomers lenen of huren. Wereldwijd is Profoto ook het meeste verhuurde merk dat er is. 

Laatste reden voor overstap

Dan nu nog de laatste reden voor mijn overstap, ik kijk ook gewoon naar wat gebruiken de fotografen die mij het meest aanspreken qua werk. Je komt dan bij namen als Leibovitz, Mark Seliger, Platon, Erwin Olaf en Martin Schoeller. Deze fotografen gebruiken ook allemaal Profoto licht....

Daarnaast heb ik gehoord wat er nog aan komt en dat gaat in combinatie met FujiFilm echt heel vet worden, maar daar meer over later!

Vragen of reactie? Laat ze hier onder achter lees en beantwoo

FujiFilm GFX demo bij Foto Hafo

Het is al weer even geleden, maar 8 juli heb ik een demo met de FujiFilm GFX gegeven bij Foto Hafo in Den Haag. Vandaag heb ik tijd om de demo foto's te verwerken en ook even een video te maken van de dag! Dus zie hier onder de resultaten

Fotoshoot in Rotterdam Easton Davy

Hi all,

Zo weer even een moment voor een blog. Afgelopen weekend druk geweest met North Sea Jazz en diverse shoots en workshops voor FujiFilm! Hier komt binnenkort meer behind the scenes materiaal van online!

Maar even terug, vorige week woensdag ben ik met mijn Amerikaanse vriend en Jazz kunstenaar Easton Davy Rotterdam in geweest om een aantal portretfoto's van hem te maken. Hier voor zijn we vanuit Ahoy met de metro naar Katendracht gereden en hebben daar de fotoshoot gedaan. Gewapend met mijn FujiFilm GFX met 63 mm en de X-T2 met 10-24 die ik aan zijn zoon Jacob heb gegeven om wat Behind the Scenes video te maken. Hier onder in de video kunnen jullie het resultaat bekijken en de portretfoto's 

De gehele fotoshoot hebben we gebruikt gemaakt van uitsluitend natuurlijk licht. Ondanks het aan het begin van de avond was en niet het meest optimale licht. zijn de resultaten erg goed geworden als zeg ik het zelf. De EVf van de FujiFilm GFX maakt het ook erg makkelijk om het eindresultaat in te schatten en om daar naar toe te werken!

 

Photoshoot met mijn eigen GFX

Afgelopen week heb ik de grootte stap gemaakt en mijn laatste Nikon D750 en glas ingeruild op een FujiFilm GFX. Al jaren wilde ik een Middenformaat camera en nu heb ik er eindelijk één.

Waarom Middenformaat

De reden dat ik graag een middenformaat camera wil is niet alleen de resolutie. Ja, de gfx heeft een 51,4 megapixel resolutie, maar eigenlijk boeit dat me niet zo. Het is vooral de look die je krijgt door de grotere sensor. Daardoor krijg je zo'n andere perceptie van scherpte diepte. Ook de kleur en het dynamische bereik zijn mooier. Het is de "Ik weet niet wat het is, maar het geeft iets wat anders is en ik vind het heel erg mooi".

Daarnaast is het ook een andere manier van werken, je schiet grotere bestanden en moet meer nadenken over je shot. Ondanks je met de FujiFilm GFX bijna kunt fotograferen als een DSLR camera, wil ik toch benadrukken dit niet te doen. 

Electronic Viewfinder

De camera heeft een elektronische viewfinder en dat is aan het begin even wennen, maar als je het eenmaal gewend bent wil je niet anders. Als je met natuurlijk licht werkt geeft de EVF continu een "What you see, is what you get" beeld, je hoeft dus niet meer te gokken op de belichten of vertrouwen op de lichtmeter en juiste compensatie instelling. Als je flitst kan je instellen dat je steeds 0.5 of 2 seconden ziet wat je hebt geschoten, wat er voor zorgt dat je niet steeds je camera van je gezicht hoeft te halen om het beeld te bekijken. Wat uiteindelijk resulteert in minder foto's en directer naar het eindresultaat toe te kunnen werken. En als je snel moet werken is dat erg handig!

Objectieven

Momenteel heb ik alleen de 63mm 2.8 R WR, maar heb ook al de 120mm f4 en 110mm f2 kunnen testen. Eind van de zomer hoop ik de 110mm f2 R WR te kunnen toevoegen en eind van het jaar de 45mm. dan heb ik mijn hele set compleet. De 63mm is een erg prettig objectief om mee te starten maar voor portret is de 110mm ook erg gaaf. 

Touchscreen Scherm

Op de achterkant zit een touch-screen kantel scherm. De eerste ervaringen zijn hier erg prettig mee, zeker met terug kijken van de beelden, dan werkt het bet zoals als op je tablet. 

Video

Met de GFX kan je ook Full HD filmen op middenformaat sensor formaat. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat werken. Momenteel heb ik nog geen echte video geschoten met de GFX maar binnenkort meer.

Behind the scenes

Hier is even een korte video van de eerste shoot die ik met mijn eigen FujiFilm GFX gedaan heb in combinatie met de 63mm 2.8 R WR en de 110mm F2 R WR. De Video is gechoten met de FujiFilm X-T2 en 35mm 1.4 R. Voor de X-T2 heb ik de dag na de shoot de 10-24 binnen gehad. Dit wordt mijn vlog objectief. Deze heeft namelijk OIS en beter focussing. Het model is Freeke den Dulk Trouwens

Even kleine tip, zoals eerder gemeld loopt bij middenformaat het scherpte diepte anders. Dit zorgt ervoor dat je als je bijvoorbeeld met de 110mm F2  met close up portretten op 1 f2 echt een hele kleine scherpte diepte hebt. Dus met een 110mm op F4 heb je de beeldhoek van ene 85 maar scherpte diepte van 1,8. Verkijk je hier niet op!

Dit waren mijn eerste gedachten en review van de FujiFilm GFX, binnenkort ga ik hem verder testen en komen er meer vlogs en blogs. Volg dus mijn blog, youtube kanaal en instagram om op de hoogte te blijven!

Review: Elinchrom ELB vs Broncolor Siros400L

Allright here it is my big Elinchrom ELB/Quadra unit versus the Broncolor 400L comparison review.  I have worked with both units quite a lot and wanted to make a comparison between the two. They both are great studio and out door units and both got their pro's en con's

Both units have quite the same specs and are really close to each other. For the comparison I will compare them one different features the have. 

Build quality  

Both are build for studio and outdoor use. Both units feel really well build. A big difference is that the Broncolor Siros 400L is a mono-head with a build in battery and the Elinchrom ELB/Quadra is a head and pack unit. With the Elinchrom ELB/Quadra the pack feel's like it is build like a tank, but the head is a little bit on the plasticky side. But the unit has no cooling or openings for cooling so it is kind a waterproof. Ideal when the weather is foggy or with light rainy, I would still use the unit. The Broncolor Siros 400 has a cooling fan which makes it less useable with bad weather of powder/sandy beach shoots. 

Weight 

Something really important for outdoor shoots is the weight. The Broncolor 400L head and battery weights 3.7 kilo's and the Elinchrom ELB/Quadra is around 2 kilos. An important thing to take in mind is that the Siros 400L has all the weight in the head, so on the end of you stand, with the weight of you modifier, it can be quite heavy. With Elinchrom ELB/Quadra you have the most of the weight in the pack which you can use as a counter weight or in a backpack. This makes it easier for moving around and rund and gun shoots. All though sometimes the cable can be a little bit too short. 

Battery Life

Both units should get around 400 full power shots on a full charged battery. But this is like with cars full usage test in the best possible conditions. So on slow charge, non use of the modeling light etc.  When used in reall life I get around 300/350 shots on half/quarter power. 

With the Elinchrom ELB/Quadra you can plug the unit in a power socket when available and shoot and charge at the same time. With the Broncolor Siros 400L you have to switch batteries. But the Siros 400L charge fast. You can charge a battery full in around one hour. 

Flash Speed

For action and dance photography flash speed is really important for freezing action. The Elinchrom ELB/Quadra has a fasted flash speed of 1/5700 with the action head on the B-port on full power. Which is around 140 watts/Second.

The Broncolor Siros400L is like the other Siros units build for speed. It has a fasted speed of 1/19'000 on 1 watts. On 50 it is on 1/7'000 and on 100 1/3'600. So with the Broncolor you can get better stopping power, but on a stop less power then the Elinchrom ELB/Quadra. 

High Sync

The new big thing in photography is High Sync. This is THE way to freeze action and combine natural light by giving you the option to shoot at Shutterspeeds like 1/4000 without loosing lots of flash power.

The Broncolor has a build in function for this with the RFS 2.2 trigger. Which is around €99,-. For the Elinchrom ELB/Quadra you have to buy a separate HS head and the HS trigger which adds around €650 to the price. 

I used both units with my Nikon D800 and D750 and I must say HS and Nikon with both brands is still not as good as it is working with Canon. I can get it working but have to keep adjusting the settings on the shutter speed for the best results. I also spoke with Broncolor and they say the HS works a lot better with the Siros 800L units. But I have not tested it with the Siros 800L. But with both Units I could get some great results!
 

 Elinchrom ELB HS

Elinchrom ELB HS

 Broncolor Siros 400L HS

Broncolor Siros 400L HS

Pricing

A basis Elinchrom ELB kit is around €2000,- for a main unit/battery, HS trigger, HS head and bag. A Broncolor Siros 400L with bag, battery and HS trigger is around €2250,-

Additional functions

Both units have additional functions like strobing, sequence mode, delay etc. The Elinchrom ELB/Quadra has a nice screen with which you can acces all the menu/unit options. Which make controlling on the unit very easy.

The Broncolor Siros 400L has a simple rotary dial on the back and a push, dial and click way for the basis options. For the more advanced option you can get an App which connects via the wifi and give you full control of the unit. Especially when working with multiple units this is really handy!

Which to buy

Now the hard question, which should you get? To be honest I can't answer this for you. I really like both units. I prefer the Quadra for more run and gun situations. The Broncolor Siros is slightly better for location where I can set everything up more or for fast portrait work. Then it is faster to set-up. I even putted the unit with attached 75 octa box on my back seat of my car, pull it out set it on a stand shoot and be gone 5 minutes later. with a great lit portrait. 

In the end I would likt to advice you to loan or rent both units, try them and see which one you prefer!