Avondcurcus: Basis fotografie

sep.+27+2014_Leica+Test+Drive+Metaal+kathedraal_L1004154-3.jpg
 
 

Opzet van de avondcursus

In deze serie van avond workshops leer ik u in 6 avonden de basistechnieken op het gebied van fotografie. De cursus bestaat uit 6 avonden waarin ik stapsgewijs kennis laat maken met de basis van fotografie. Beginnend bij de basiswerking van uw camera tot het werken met flits en nabewerking. Iedere avond bestaat uit 2 a 3 uur theorie uitleg en krijgt u praktijk opdrachten om thuis uit te werken welke de week er na besproken worden.

Het programma

15-3 Basis camera en belichting

Op de eerste avond gaan we het hebben over de basis functies van de camera. Wat is het verschil tussen de verschillende standen zoals P, M, A en S. Hoe meet je het licht. Wat betekend ISO. Wat doet de sluitertijd en het diafragma. Ook gaan we het hebben over hoe bepaal je de witbalans. 

22-3 Lenzen en compositie

De tweede avond gaan het we hebben over lenzen en compositie. Welke type lenzen zijn er, welke gebruik je waarvoor wat zijn de voor- en nadelen van zoom-lenzen en lenzen met een vast brandpunt. Vervolgens gaan we het ook hebben van hoe werkt compositie en hoe gebruik je de lens keuze bij de compositie

29-3 Reportage flitser

De derde avond gaan we werken met de reportage flitser. Op welke manier kan je deze gebruiken om gecontroleerd licht te creëren. We gaan het over het positioneren van de flitser hebben en ook hoe werkt bijvoorbeeld TTL.

5-4 Studio flitser

De vierde avond gaan we een stap verder naar studio flitser. We beginnen met de 5 variabelen van flits en vervolgens verder met welke lichtvormers er zijn en welke gebruik je wanneer. Dus wanneer gebruik je een softbox of paraplu, etc.

12-4 Basis nabewerking Lightroom

Als je een foto genomen kun je de foto net nog even mooier maken met simpele nabewerking. Lightroom is de standaard op het gebied van basis nabewerking. Ook ga ik je leren hoe je je foto’s hier in importeert en archiveert zodat u nooit meer hoeft te zoeken naar die ene foto van die ene vakantie ooit.

19- 4 Basis Photoshop

Photoshop is de wereld van onbegrensde mogelijkheden op het gebied van fotografie. Op de laatste avond ga ik u de eerste basis leren op het gebied van Photoshop om u hiermee op weg te helen en dat u hier mee kunt gaan starten.